Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»10% „Fabricat în România”

10% „Fabricat în România”

Supermarketurile ar putea fi obligate, daca se adopta o initiativa a deputatilor Horea Uioreanu (PNL) si Mircia Giurgiu (PD-L), sa dedice 10% din spatiile pe rafturi exclusiv produselor autohtone si locale. „Am depus impreuna cu deputatul PDL Mircia Giurgiu un proiect de lege privind obligarea supermarket-urilor sa expuna spre comercializare produse alimentare si nealimentare, intr-un procent de cel putin 10 la suta din suprafata acestora.

Blocajul la care recurg marile magazine de retail in ceea ce priveste produsele expuse afecteaza producatorii romani, iar masura noastra are ca scop sustinerea economiei autohtone. Cresterea consumului va sprijini redresarea economiei nationale”, a spus Uioreanu. Acesta a explicat ca vor avea intaietate produsele locale, fabricate in judetul respectiv, ceea ce ar trebui sa incurajeze micii producatori.
Nu esti nationalist, esti amendat
Deputatul se asteapta ca acest proiect legislativ, depus in Parlament zilele trecute, sa fie sustinut de Guvern, avand in vedere ca ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, s-a aratat multumit de idee. Proiectul prevede si amenzi, pentru nerespectarea atribuirii unor rafturi special dedicate produselor autohtone, cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei. (D.M.)
EVENIMENTUL 15.02.2011

Comments

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment