Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»180 de ani de la infiintarea Arhivelor Statului din Iasi

180 de ani de la infiintarea Arhivelor Statului din Iasi

 IASI. Vineri, 26 octombrie 2012, ora 11, va avea loc la Muzeul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, festivitatea de aniversare a 180 de ani de la infiintarea Arhivelor Statului din Iasi. Cu acest prilej va fi citit un mesaj al fostului Presedinte al Romaniei, domnul Ion Iliescu, cel care a contribuit decisiv, atunci cand conducea destinele Iasului,la realizarea actualului sediu al Arhivelor din Iasi, precizeaza actuala conducere intr-un comunicat din presa.

Directorul institu?iei, Florin Cintec a precizat ca va fi sarbatorit si domnul Adrian Pricop, fost director al institutiei in perioada 1969-1984, pentru implinirea a noua decenii de viata. La eveniment va participa Gheorghe Nichita, primarul Iasului, impreuna cu fostii directori si angajati ai institutiei.

Dupa cum precizeaza actualul conducator al acestei institutii, domnul prof.univ.dr. Florin Cintic: „luna octombrie inseamna pentru Arhivele din Iasi atat 180 de ani de la crearea primei colectii de documente (Colectia privitoare la Casele Cananau, achizitionate de primarie pentru a se construi temnita orasului) ci si ziua Arhivelor din Romania, longeviv director de arhive din Europa, ne-a dat prilejul sa reunim, pentru prima data, pe toti conducatorii si angajatii care au lucrat in aceasta institutie, pentru a omagia dificila si fascinanta profesiune de arhivist si a onora un corp de profesionisti a caror activitate, mai putin vizibila, este fundamentala pentru istoria nationala”., spune Florin Cintic.

www.oradeiasi.ro

Comments

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment