Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»70% din alimentele provenite din mediul rural romanesc sunt naturale si ecologice

70% din alimentele provenite din mediul rural romanesc sunt naturale si ecologice

Consumul intern de produse ecologice certificate reprezinta doar doua procente din totalul alimentelor consumate in Romania, apreciaza presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio Romania” , Marian Cioceanu.

Cu toate acestea, a precizat el, 70% din alimentele provenite din mediul rural romanesc pot fi clasificate ca fiind naturale si ecologice, pentru ca taranii nu utilizeaza substante chimice pentru produsele obtinute in gospodarie, transmite Radio Romania Actualitati.

Asociatia anunta lansarea, in luna iunie, a unui site in care vor fi regasiti toti fermierii care produc in sistem ecologic, atat cei certificati, cat si cei care produc natural. Produsele ecologice pe piata interna totalizeaza 80 de milioane de euro, jumatate din aceasta valoare fiind asigurata de miere, vin si produse de panificatie.

Pe de alta parte, Romania exporta anual, produse romanesti ecologice in valoare 200 de milioane de euro in tari ca Germania, Austria sau Belgia.

Sursa: www.hotnews.ro

Comments

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment