Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»Firmele campioane din judet

Firmele campioane din judet

Societatile cele mai dinamice din Moldova au fost premiate ieri in cadrul unui eveniment organizat de ZF. Printre cele mai bine clasate sunt si patru firme din Iasi.

 Patru firme din judetul Iasi au fost premiate ieri in cadrul evenimentului “Campioni in Business”, organizat de Ziarul Financiar, Enterprise Investors, BCR, PwC si Triple Helix. Cei patru campioni ieseni de anul acesta sunt Proinvest Grup SRL, Fiterman Pharma SRL,Transgor Logistik SRL si Te-Rox Prod SRL. In total, aceste firme au avut o cifra de afaceri de 52,8 milioane de euro.

Portretul societatilor din Iasi

Podiumul la categoria “companii mici” din cadrul galei “Campionii in Business” a fost ocupat de trei firme iesene. Proinvest Grup SRL este firma care a avut cea mai mare cifra de afaceri dintre firmele iesene, respectiv 17,7 milioane de euro in 2011, cu toate ca a inregistrat o scadere de aproximativ 41% fata de anul precedent. Firma se ocupa de producerea si furnizarea componentelor si sistemelor pentru constructii si industrie, dar si de proiectarea, executia si montajul halelor metalice. Locul al doilea, dupa cifra de afaceri a fost ocupat de firma lui Dan Fiterman, Fiterman Pharma SRL. Aceasta a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 9,5 milioane de euro, cifra care a crescut comparativ cu 2010 cu 39%. Societatea a luat fiinta in Iasi in anul 1995, avand in portofoliu aproximativ 50 de produse si mai bine de 100 de angajati. Cea de-a treia firma din Iasi care a fost declarata “campion in business” este Transgor Logistik SRL. Comparativ cu anul 2010, aceasta firma a inregistrat o crestere de 41%, ajungand in 2011 sa aiba o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut avea, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante Publice, un numar de 18 angajati. Transgor Logistik SRL ofera solutii personalizate de transport si logistica, solutii care includ si planificarea si desfasurarea transporturilor cu mijloace proprii sau subcontractate. O singura firma din judetul Iasi a fost premiata la categoria “companii mari si mijlocii”, respectiv Te-Rox Prod SRL din Pascani. Aceasta produce centuri si huse pentru scaune auto, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 7% fata de 2010, adica de 20 de milioane de euro.

Cine sunt ceilalti campioni

La sectiunea companiilor mari si mijlocii, celelalte firme premiate in cadrul “Campionii in Business” au fost Pandora Prod SRL, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 21,8 milioane de euro si Salbac SA, cu o cifra de afaceri de 16 milioane de euro. Dedeman SRL si Betty Ice SRL sunt cele doua firme care au primit premiu special tot la categoria “companii mari si mijlocii”. In ceea ce priveste premiul special pentru companii mici, acesta a revenit firmei Autonom Service SRL, care se ocupa de inchirieri auto si care a avut anul trecut o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro. Anul trecut, castigatorii premiului “Campioni in Business” pe regiunea Moldova au fost companiile Constructii Hidrotehnice Iasi, Te-Rox Prod, Salbac, Con Bucovina, Farma Rod si Geprocon. In cadrul evenimentului au fost invitati sa vorbeasca despre modul in care au intrat in afaceri antreprenori precum Marius Stefan, director general al Autonom Rent-a-Car, Gabriel Mardarasevici, director general al Radix Communications, Neculai Apostol, fondator Kosarom, Dorel Boris Simiz, director general al Pandora si Mihai Miron, presedinte Ropharma.

Articol preluat din www.ziaruldeiasi.ro

Comments

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment