Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»Iasul intra în competitia Guiness Book

Iasul intra în competitia Guiness Book

Reprezentantii celor mai importante ligi studentesti din Iasi, alaturi de oficiali din cadrul administratiei locale au participat ieri la lansarea actiunilor care vor fi desfasurate in cursul anului 2011 in cadrul proiectului „Fabricat in Iasi”. Initiatorii programului si-au propus sa introduca Iasul in „Guiness Book”, in scopul promovarii produselor si a economiei locale. Concursul Guiness Book „Fabricat in Iasi” se va desfasura sub forma unui concurs de idei, la care sunt invitati sa participe studentii ieseni. Initiatorii programului si-au propus sa identifice ideile originale, viabile, prin care sa fie promovate produsele locale si cu care se poate aplica pentru omologarea unui record apartinand Iasului. Concursul de idei se va desfasura in perioada 1 – 15 martie 2011. Toate aplicatiile vor putea fi consultate pe site-ul oficial al programului www.fabricatiniasi.ro. „Concursul Guiness Book «Fabricat in Iasi»isi propune sa fie un pas major in vederea constientizarii nevoii de consum a produselor locale, dar si un semnal de solidaritate a tinerilor in vederea sustinerii productiei locale. Iasul nu a reusit pana in prezent sa isi gaseasca un capitol in Guiness Book, iar acesta este un prilej de a valorifica potentialul economiei locale”, a declarat managerul proiectului „Fabricat in Iasi”, Gabriel Lazar.
In contextul „Anului European al Voluntariatului”, reprezentantii ligilor studentesti au fost invitate sa se alature si altor actiuni marca „Fabricat in Iasi”, care vor fi derulate pe parcursul anului 2011. Este vorba despre Colocviul „Fabricat in Iasi” si Caravana „Fabricat in Iasi”. „Este important la ligile sa se ralieze la un astfel de proiect, indiferent de universitatea din care provin. Chiar daca are un pronuntat accent economic, programul «Fabricat in Iasi» va aduce notorietatea asociatiilor studentesti, si invers”, a declarat lector universitar Adrian Monoranu, din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al.I.Cuza”. Doua dintre organizatiile studentesti participante la intalnire au semnat astazi parteneriate, urmand ca in perioada urmatoare sa fie dezvoltate acorduri cu fiecare dintre ligile participante la eveniment. (D.M.)

„Programul «Fabricat in Iasi» a pornit ca o necesitate dictata de situatia economiei locale. Am constatat ca, de regula, cumparatorii nu acorda atentie provenientei produsului, ci se orienteaza cu prepondereanta in functie de pret. Proiectul isi propune sa incurajeze consumatorii sa cumpere produse locale, pentru ca banii sa ramana in localitate, sa ajute la capitalizarea firmelor si la construirea unei comunitati mai puternice”.
Gabriel Lazar, managerul proiectului „Fabricat in Iasi”

EVENIMENTUL 25 februarie 2011

Comments

One comment

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment