Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»Istoria unei ape minerale din Iasi, pentru care se formau cozi de kilometri

Istoria unei ape minerale din Iasi, pentru care se formau cozi de kilometri

Provocarile la care sunt supusi producatorii locali, in contextul scaderii consumului si a inrautatirii conditiilor economice, a fost tema principala a dezbaterii in cadrul Colocviului „Fabricat in Iasi”, desfasurat astazi la Universitatea „Petre Andrei ” (UPA) din Iasi, in organizarea Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC), initiatorul Proiectului “Fabricat in Iasi”, in parteneriat cu Clubul Antreprenorial – UPA din Iasi.

Reprezentantii companiei Aquamold, singurul producator de ape minerale din Iasi, a intarit nevoia de a sustine consumul de produse locale, in contextul unei concurente acerbe care s-a creat pe aceasta piata. „Suntem singurul producator din Romania, care ofera apa minerala cu cea mai mare concentratie de magneziu, de 126 mg/litru. Cand am intrat pe piata, prin captarea apei minerale de la izvorul din Copou, am avut rezultate extraordinare. Cozile la poarta fabricii ajungeau pana in zona Pacurari. Singura problema era de a satisface in timp util fiecare client care venea pentru aprovizionare. Intre timp conditiile de pe piata au devenit mai complexe, au intrat mari jucatori si a debutat era consumului de apa imbuteliata in sticla de plastic. Opinia mea personala este ca in viitor se va reveni la imbutelierea in ambalaje din sticla”, a declarat dl Gheorghe SILION, director de vanzari Aquamold.

Initiatorii proiectului „Fabricat in Iasi” au punctat nevoia de schimbare a mentalitatii privind incurajarea consumului de produse locale, pentru stimularea industriei iesene. Autoritatile locale, universitatile si oamenii de afaceri din Iasi au dar curs demersului de a stimula apetitului consumatorului pentru marfuri fabricate in Iasi. „Universitatile au intarit parteneriatul cu programul Fabricat in Iasi, devenind platforme de promovare a producatorilor ieseni. Ideea generala a acestui proiect rezoneaza din ce in ce mai mult cu obiectivele factorilor de decizie din Iasi”, a declarat dl Marius ALEXA, presedintele APEC.
Oamenii de afaceri au confirmat nevoia de suport din partea consumatorilor, cu atat mai mult cu cat, in multe situatii produsele locale, chiar daca sunt mai putin cunoscute, sunt mai sanatoase si mai gustoase. „Nu imi place sa dau lectii fara sa ofer exemplu personal. De-acum voi cumpara apa minerala Amfiteatru, desi am preferat pana astazi alt brand. In masura in care pot, incerc pe toate caile sa achizitionez produse locale”, a declarat dl Gheorghe Plesu, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi (AOAI) 2003. El a adaugat ca Iasul are numeroase atuuri inca neexploatate, dar ca cea mai importanta resursa raman universitatile si studentii.

Colocviul “Fabricat in Iasi” isi propune sa dezvolte identitatea produselor iesene in randul tinerilor si sa ajute la orientarea acestora catre produsele locale. Auditoriul a fost format din studenti ai universitatilor iesene, dar si alti locuitori ai Iasului, interesati de beneficiile consumului de bunuri fabricate in Iasi.

EVENIMENTUL 25 martie 2011

Comments

One comment

  • Visit site
    Posted 8 years ago

    Felicitari organizatorilor!
    Bravo Gabi & Andrei!

    de Marius on martie 24, 2011 9:41 pm | Răspunde

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment