Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»Povestea unei afaceri de succes: de la faliment la 20 de milioane de euro, in doar patru ani.

Povestea unei afaceri de succes: de la faliment la 20 de milioane de euro, in doar patru ani.

IASI. In 2007 era pe punctul sa renunte la afaceri, iar patru ani mai tarziu se lauda cu una din cele mai mari cresteri intre firmele din judet. E vorba de pascaneanca Doina Cepalis, care conduce societatea TE-ROX Prod SRL, unitate care produce scaune auto pentru copii.
„Firma s-a nascut pe fosta Integrata Pascani. Am cumparat aceasta societate in anul 2000, cu un exces de personal si cu echipamente din anii 50”, isi aminteste Doina Cepalis.
Ea spune ca sapte ani a facut productie de in si canepa, iar in 2007 afacerile s-au prabusit dramatic, din cauza concurentei acerbe pe plan extern, mai ales pe zona China.
„De frica, am gasit o nisa. Eram atunci la cativa pasi de a cadea. Am decis sa producem scaune auto pentru copii. Am pornit cu zece angajati si am ajuns la o mie”, a spus Cepalis.
Pascaneanca spune ca inceputul a fost greu, pentru ca nu avea credibilitate in fata bancilor.
„Am apelat la formule atipice. Luam materie prima din Vest, apoi produceam si incasam repede. Bancile din Pascani nici nu m-au primit in audienta la inceput”, a afirmat Cepalis.
Ea afirma ca initial, a ocupat piata din Europa, apoi s-a extins catre America si Japonia. Doina Cepalis sustine ca, pentru a reusi in afaceri, ai nevoie de vointa, putini bani, curaj si o doza de nebunie.
„In 2007, puteam da halele pentru comert, pentru ca fosta Integrata functiona pe o suprafata impresionanta. Nu am facut asta”, spune femeia.
Exporturile companiei sale se fac 365 de zile, inclusiv de sarbatori. Visul sau? „Vreau sa ajung sa fac produsul complet si apoi sa devina un brand”, declara Doina Cepalis.
Anul trecut, firma sa a avut o cifra de afaceri de 80,8 milioane de lei. Cresterea medie a afacerii pe ultimii doi ani a fost de 123 la suta.

Sursa: www.oradeiasi.ro

Comments

One comment

  • Visit site
    Posted 6 years ago

    frumoasa afacere de succes,mi-a fost de mare ajutor la referatul meu pe care trebuia sa i l fac pentru scoala.va urez succes si in viitor si visurile d-nei Doina Cepalis sa devina realitate.multa bafta!

    de andra on octombrie 31, 2012 8:16 pm | Răspunde

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment