Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»SONDAJ: Romanii prefera sa achizitioneze produse autohtone

SONDAJ: Romanii prefera sa achizitioneze produse autohtone

Majoritatea romanilor prefera sa achizitioneze produse romanesti, arata un sondaj efectuat de Institutul Roman de Studii Sociale (IRSS) la comanda postului TVH 2.0.

65% dintre participantii la sondaj au declarat ca prefera sa achizitioneze produse romanesti, iar 31% au afirmat ca le este indiferenta provenienta produselor pe care le cumpara. Pentru cumpararea produselor de import au optat 3% dintre cei chestionati. Cei care nu au raspuns la aceasta intrebare reprezinta 1%.

Analizate din punctul de vedere al palierului de varsta al participantilor, datele arata ca: 47% dintre tinerii intre 18 si 30 de ani, 68% dintre adultii cu varste intre 31 si 55 de ani si 74% dintre varstnicii de peste 55 de ani prefera sa cumpere produse romanesti. Totodata, 11% dintre tineri, 2% dintre adulti si 1% dintre seniori prefera sa achizitioneze produse de import, in timp ce 42% dintre tineri, 30% dintre adulti si 23% dintre seniori au declarat ca le este indiferenta originea produselor pe care le cumpara.

Chestionarul a fost realizat telefonic in perioada 3-6.12.2012 pe un esantion de 1024 de persoane peste 18 ani, cu o marja de eroare de ±3%.

Sursa: www.capital.ro

Comments

One comment

  • Posted 5 years ago

    Este un pas inainte pentru promovarea produselor autohtone. Si in afara acestui lucru preturile ar trebui sa fie ceva mai scazute in comparatie cu cele venite din strainatate, tinand cont de costurile de productie ceva mai reduse.

    de Firme cu datorii on octombrie 28, 2013 2:35 am | Răspunde

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment