Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»Tehnoton revine spectaculos la export, Popa deschide si o scoala de pilotaj la Prisecani

Tehnoton revine spectaculos la export, Popa deschide si o scoala de pilotaj la Prisecani

Fabrica emblema a Iasului inainte de 1989, Tehnoton revine in forta pe pietele externe. „Am parafat deja contractul cu gigantul Schneider si suntem in curs de finalizare a unor colaborari cu alte doua firme uriase. Daca totul decurge graficului stabilit cu petenerii externi, 40% din crifra de afaceri a grupului va fi data de exportul facut pe Tehnoton”, anunta mandru patronul fabricii, Maricel Popa. El a evitat sa precizeze expres despre ce sume e vorba si ce anume se exporta, sustinand doar ca „livram produse industriale. Adica produse finite, ce inglobeaza multa tehnologie, nu materie prima cum fac unii”.
Patronul Tehnoton sustine ca in prezent fabrica asigura, prin exporturile sale, 20% din cifra de afaceri a intregului grup. La Tehnoton se fabrica aragaze, masini de spalat, subansamble industriale, componente pentru industria prelucratoare s.a..

Surse din mediul economic sustin ca Tehnoton a fost la un pas de cumparare de catre gigantul Delphi, inainte de venirea acestuia la Iasi, tranzactia cazand doar incapatanarii lui Maricel Popa de a-si pastra independenta.
Potrivit unor declaratii mai vechi ale patronului Tehnoton, firmele acestuia au platit statului impozite de 74 milioane euro in ultimii 10 ani.
Alt proiect spectaculos marca Popa
O alta afacere bomba pusa la cale de patronul Tehnoton este construirea unei piste elastice de aterizare la Prisecani. „Vom amenaja acolo in maxim 5 luni o pista de 1100 metri. Avem deja inca una de iarba si suntem aproape de a deschide o scoala de pilotaj. Intregul proiect necesita o investitie de 5.000.000 euro, investitie realizata integral din resurse proprii si ale unui partener francez”, sustine Popa.

El a precizat ca modelul dupa care va fi realizata pista de la Prisecani a fost propus si premierului Mihai Razvan Ungureanu. „I-am explicat ca daca Ministerul Transporturilor preia aeroportul Iasi si asigura circa 35-40 milioane euro, la Iasi se poate realiza pana in septembrie-octombrie o pista elastica moderna de 2100 m. Trebuie doar sa exista vointa politica pentru ca altfel Iasul mai sta 8 ani fara aeroport. Premierul a spus ca va studia serios varianta preluarii proiectului de catre ministerul de resort”, a adaugat Popa.

Sursa: www.topiasi.ro

Comments

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment