Sunteti aici: Fabricat in Iasi»Important,Noutati»Un produs Fabricat in Iasi cumparat, un loc de munca salvat

Un produs Fabricat in Iasi cumparat, un loc de munca salvat

Iasi, 22 decembrie 2010 –  Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC), initiatorul proiectul „Fabricat in Iasi”, organizeaza  in perioada 22 – 24 decembrie 2010 „Zilele Brandurilor Iesene”, pentru a incuraja locuitorii orasului Iasi sa cumpere in mod frecvent produse locale.

Actiunea, care se desfasoara sub sloganul  „Un produs Fabricat in Iasi cumparat, un loc de munca salvat”, are rolul de a evidentia rolul pe care consumul de produse fabricate de companiile din Iasi il are in a genera si a proteja locurile de munca de la nivelul judetului.  Evenimentul este sustinut de Grupul de firme Kosarom, prin Dl. Neculai Apostol, initiatorul programului „Fabricat in Iasi”.

‹‹Zilele Brandurilor Iesene››  se  adreseaza atat producatorilor din Iasi, cat si cumparatorilor care vor sa contribuie la sprijinirea economiei locale prin achizitionarea in supermarketuri si magazine a produselor fabricate in Iasi. Aceasta camapanie face parte din  seria evenimentelor organizate in cadrul programului ‹‹Fabricat in Iasi››, care are drept scop sprijinirea productiei locale si imbunatatirea situatiei economice a orasului Iasi prin pastrarea resurselor financiare in comunitate, creearea locurilor de munca, incurajarea spiritului antreprenorial si responsabilitatii cetatenilor fata de comunitatea in  care traiesc”, a declarat Gabriel Lazar,  manager proiect „Fabricat in Iasi”.

Potrivit datelor statistice, din cei peste 147.000 de salariati la nivelul judetului Iasi, cateva zeci de mii de salariati lucreaza in industria alimentara si productia de bunuri de larg consum si, alaturi de cateva mii din productia de medicamente si in industria orizontala (retail, transport). Aproximativ 500.000 de persoane ar avea un loc de munca sigur daca ar fi consumate cu precadere produse fabricate in Iasi.

Actiunea „Zilele Brandurilor Iesene” isi propune sa promoveze in supermarketuri consumul de produse fabricate in Iasi, beneficiari fiind atat companiile locale, cat si consumatorii ieseni. Campania se deruleaza in perioada dinaintea Sarbatorilor de Iarna,  cand mesajul de stimulare a consumatorilor si orientare a acestora catre produsele locale ajunge la un numar mare de clienti, afluxul de cumparatori in supermarketuri fiind peste medie.

* * *

Proiectul „Fabricat in Iasi ” are drept scop sprijinirea productiei locale si imbunatatirea situatiei economice a orasului Iasi prin pastrarea resurselor financiare in comunitate, crearea locurilor de munca, incurajarea spiritului antreprenorial si responsabilitatii cetatenilor fata de comunitatea in  care traiesc.

Comments

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Message: (required)

Send comment