Despre pasiunea pentru artă și obiecte decorative cu Marius Patras

Marius Patras, antreprenor al afacerii Magic Mosaic a acceptat provocarea unui interviu scris despre afacerea sa, dar și despre schimbările aduse de pandemie în domeniul în care își desfășoară activitatea.

De la proiecte exterioare sau pereți interiori și până la obiecte de mobilier cu mozaic, atelierul de la Magic Mosaic a acumulat de-a lungul anilor un know-how care a favorizat dezvoltarea unui stil unic de lucru. 

 • Îmi puteți spune cum a început povestea Magic Mosaic?

Povestea Magic Mosaic începe în urmă cu șapte ani, odată cu întoarcerea din Franța. Ajuns la Iași, am fondat atelierele Rendez Vous Creativ, ce au ca obiectiv inițierea copiilor, adolescenților și adulților în limbajul artelor plastice.

Magic Mosaic a luat naștere în paralel cu aceste ateliere, la început din pasiune pentru tehnicile artistice murale și decorative, dar și ca răspuns la nevoia de a continua experimentările artistice personale pe care le realizam încă din perioada când locuiam în Franța.

 • Ce servicii și produse oferă Magic Mosaic?

Folosind materiale precum gresia, faianța, marmura sau sticla de fuziune, realizăm proiecte cu mozaic custom-made pe pereți interiori și exteriori, paviment, trepte, obiecte fixe sau mobile și alte propuneri ce vin din partea clienților și pot fi adaptate armonios tehnicii mozaicului.

De asemenea, pe site-ul nostru www.magicmosaic.eu  găsiți și o plajă variată de obiecte unicat pe bază de mozaic precum: vase decorative, seturi cu mese și scaune, măsuțe fantezie și mozaic de perete.

 • Cum ați simțit că a reacționat comunitatea la brandul dumneavoastră?

Comunitatea a reacționat pozitiv la propunerile noastre încă de la început și continuă să ne sprijine prin feed-back și recomandări.

 • Ce faceți mai bine decât competiția?

Abordarea modernă și experimentală a tehnicii mozaicului, subiectele pe care le tratăm, lucrul cu materiale reciclate.

 • Cum a început anul 2020 și cum v-ați adaptat schimbărilor odată cu pandemia?

Anul 2020 a fost dedicat diversificării produselor din portofoliu, iar pandemia ne-a făcut să dezvoltăm acest obiectiv.

 • S-a schimbat dinamica relației dintre dumneavoastră și angajați odată cu comunicarea la distanță? Sunteți mai puțin productivi?

Având numitor comun exprimarea prin artă, nu am întâmpinat modificări în dinamica relației cu colaboratorii sau în comunicare pe durata pandemiei.

 • Referitor la brandul dumneavoastră, ați purtat discuții cu colegii despre posibile scenarii dacă va fi mai greu, în următoarea perioadă? Reduceri de personal, de cheltuieli?

Pe durata pandemiei nu am redus personalul și nici cheltuielile, dimpotrivă, am investit în promovare și creșterea brandului.

 • Ce ați simțit că ați redescoperit în timpul și după perioada de izolare obligatorie?

Liniștea, aerul proaspăt și prietenii.

 • Cum vi s-a părut implicarea autorităților?

Suficientă.

 •  Mai aveți alte idei de pus în practică pentru anul 2021?

Da.

 • Cum va arăta business-ul dumneavoastră după trecerea pandemiei, va reveni la forma inițială sau se va îndrepta într-o nouă direcție?

Fiind în strânsă legătură cu arta și creația, Magic Mosaic este în continuă evoluție și schimbare, în concluzie, după trecerea pandemiei, acest business va avea o nouă direcție, ascendentă.

 • Ce sfaturi aveți pentru antreprenorii la început de drum care își doresc să construiască un brand local aici în Iași? 

Keep fighting!

 

Realizat de Petronela Haralambi-Lefter

Avem nevoie de ajutorul tău!

Fabricat în Iași este un ONG ce vrea să ajute producătorii locali gratuit. Suntem o echipă de oameni ce muncesc din pasiune pentru a ajuta Iași-ul. De multe ori venim cu bani de acasă pentru a susține proiectul… Avem nevoie însă de susținere. Dezvoltarea și susținerea platformei ne costă și noi singuri nu o putem susține. Dacă vrei să ne ajuți, poți dona folosind butonul de mai jos. Nu trebuie să fie mult. Ne-ar ajuta extrem de mult. Hai să creștem comunitatea locală împreună.