Înregistrează marca în UE

Înregistrarea mărcii la nivel european poate fi o metodă eficientă de a consolida imaginea producătorilor locali și de a le proteja identitatea într-un context european. Înregistrarea unei mărci oferă proprietarului său dreptul exclusiv de a o utiliza în toate țările membre ale Uniunii Europene, ceea ce poate proteja producătorii locali de utilizarea neautorizată a numelui lor sau a mărcii lor de către terți.
În plus, înregistrarea mărcii poate oferi un avantaj competitiv producătorilor locali, deoarece aceștia pot să-și promoveze produsele sub un brand puternic și recunoscut la nivel european, ceea ce poate contribui la creșterea vânzărilor și a profiturilor.
Cu toate acestea, înregistrarea unei mărci la nivel european poate fi un proces costisitor și care necesită timp și efort considerabil. Este important ca producătorii locali să fie bine informați cu privire la pașii necesari pentru înregistrarea unei mărci, precum și să ia în considerare costurile asociate cu acest proces.
În plus, producătorii locali trebuie să fie atenți la utilizarea mărcii lor în contextul european, pentru a se asigura că aceasta este utilizată în conformitate cu normele și reglementările europene în materie de marcă și că nu este utilizată în mod fraudulos de terți.

https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/online-services/sme-fund

Avem nevoie de ajutorul tău!

Fabricat în Iași este un ONG ce vrea să ajute producătorii locali gratuit. Suntem o echipă de oameni ce muncesc din pasiune pentru a ajuta Iași-ul. De multe ori venim cu bani de acasă pentru a susține proiectul… Avem nevoie însă de susținere. Dezvoltarea și susținerea platformei ne costă și noi singuri nu o putem susține. Dacă vrei să ne ajuți, poți dona folosind butonul de mai jos. Nu trebuie să fie mult. Ne-ar ajuta extrem de mult. Hai să creștem comunitatea locală împreună.