Google My Business

Ce este Google My Bussiness? – GMB este o platformă gratuită de la Google care te ajută să gestionezi prezența afacerii tale pe Google Search și Maps. Acesta include adăugarea denumirii afacerii, locației și a orelor de lucru pentru a puta fi găsit mai ușor de clienți.

Google My Business este o platformă gratuită importantă pe care ar trebui să o folosești pentru a-ți promova afacerea. Când oamenii caută un serviciu sau produs pe Google, de obicei aceștia doresc să îl cumpere. Aproximativ 50% de persoane care efectuează o căutare pentru servicii locale (de exemplu “reparare mașină”) vizitează locul în aceași zi. Din această cauză este crucial ca afacerea ta să apară în căutări.

Creează contul Google My Business

Pasul 1 : Atentifică-te în contul tău Google pe care vrei să-l asociezi cu afacerea ta (poți folosi și contul personal atât timp cât este cu @gmail.com la final).

Pasul 2 : Accesează google.com/business și alege “Gestionează acum”

Pasul 3 : Introdu numele afacerii tale.

Pasul 4 : Alege categoria afacerii tale.

Pasul 5 : Adaugă adresa afacerii tale.

Pasul 6 : Alegi dacă deservești clienții în afara locației tale.

Dacă ai ales că deservești clienții și în afara locației tale, alege zonele pe care le deservești.

Pasul 7 : Introdu detaliile de contact pe care le poți afișa clienților.

Pasul 8 : Finalizează înregistrarea. Felicitări, ai afacerea ta pe Google.

Acum fiindcă ai afacerea ta pe Google ești cu un pas mai aproape de succes. Acesta este însă abia începutul. Continuă prin adăugarea de fotografii, servicii și produse. Acest proces este relativ simplu odată ce ai făcut pașii anteriori așa că nu vom intra în detalii. Când faci fotografiile însă fii sigur că acestea sunt cât mai estetice posibil pentru a atrage oamenii către magazinul tău.

Avem nevoie de ajutorul tău!

Fabricat în Iași este un ONG ce vrea să ajute producătorii locali gratuit. Suntem o echipă de oameni ce muncesc din pasiune pentru a ajuta Iași-ul. De multe ori venim cu bani de acasă pentru a susține proiectul… Avem nevoie însă de susținere. Dezvoltarea și susținerea platformei ne costă și noi singuri nu o putem susține. Dacă vrei să ne ajuți, poți dona folosind butonul de mai jos. Nu trebuie să fie mult. Ne-ar ajuta extrem de mult. Hai să creștem comunitatea locală împreună.